Hellastól az Indusig

Archívum

Hellastól az Indusig

A budapesti Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye idén hetedik alkalommal hirdeti meg levelező pályázatát általános és középiskolák 5-10. évfolyamos osztályai, szakkörei, csoportjai számára, 'Hellastól az Indusig' címmel. A pályázat célja, hogy játékos formában ismertesse meg a gyerekeket az ókori világ hellénisztikus korszakával, a Nagy Sándor hódításai nyomán kialakult birodalmak kultúrájával.

A pályázat október elejétől április elejéig tart.

Az első négy fordulóban a csapatok feladatlapokat töltenek ki, a pályázati időszak végére pedig egy díszes ládikát kell elkészíteniük a hellénisztikus művészet mintái nyomán. A láda elkészítéséhez a tanév közben kitöltött feladatlapok nyújtanak segítséget, így a résztvevő gyerekek változatos és sokszínű feladatok megoldása során juthatnak hozzá a szükséges információkhoz. Az egyes feladatlapok megoldására körülbelül négy-négy hét áll rendelkezésre.

A pályamű beküldésének határideje 2009. április 6.

A pályázat győzteseit a Szépművészeti Múzeum egy egynapos budapesti kiránduláson látja vendégül.
A nevezés és a részvétel ingyenes!

A jelentkezési lap letölthető innen.

Jelentkezési határidő: 2008. október 6.
A jelentkezéseket a 06-1-469-7178-as fax-számra vagy a marathon@szepmuveszeti.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre várjuk, vagy levélben az alábbi címre: Szépművészeti Múzeum, Antik Gyűjtemény, 1146 Budapest, Dózsa Gy. út 41. A borítékra kérjük, írják rá: 'Hellastól az Indusig'.

A pályázattal kapcsolatos további felvilágosítás a 06-1-469-7262 telefonszámon érhető el.
Az elmúlt évek pályázatai, a beküldött pályaművek megtekinthetőek itt:

A marathóni mozaik
Achilleus pajzsa
Az ismeretlen Egyiptom
Pénelopé vászna
Átváltozások

Bejelentkezés: