Archívum

Eredményhirdetés
 
A Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye immár tizennégy éve indította el első levelező pályázatát az Éós program keretén belül. A 2015/2016-os tanévre meghirdetett pályázat, a H/arcképek címet viselte, és ahogyan a cím is sejteti, idén a görög-perzsa háborúk legnagyobb hőseit, csatáit, a két kultúra sokszínűségét mutattuk be a pályázatban résztvevő diákoknak. A korszakról megszerezhető információk minél élvezetesebb formában történő átadásának érdekében idén egy új módszert, az oktatásban is egyre inkább teret hódító játékosítást is alkalmaztuk: a diákok folyamatosan nyomon követhették aktuális állásukat a versenyben, és ennek megfelelően dönthettek bónusz feladatok megoldásáról egy-egy jobb helyezés elérése érdekében.A pályázatra általános és középiskolák 5-7. A pályázatra általános és középiskolák 5-7. illetve 8-10. évfolyamos csapatai jelentkezhettek.

Az októbertől áprilisig tartó verseny végén a csapatoknak egy storyboardot, egy képes forgatókönyvet kellett elkészíteniük a tanév folyamán megismert történetek és a korszak vázaképein szereplő jelenetek alapján. A munkához szükséges alapvető ismeretek megszerzésében az év közben kiküldött feladatlapok nyújtottak segítséget.
A pályázatra 164 csapat jelentkezett az ország minden tájáról. Az új jelentkezők mellett ebben az évben is sok visszatérő csapatot köszönthettünk, és ami szintén nagy örömükre szolgált: idén is több határontúli csapat vett részt a pályázaton.

A jelentkezők közül 103 csapat töltötte ki mind a négy feladatlapot, 74 csapat pedig (mintegy 500 diák) a pályamű elkészítésének óriási munkával járó feladatát is vállalta.

A feladatlapokat és a pályaműveket két, egymástól független zsűri bírálta el. A pályázat végeredményét a feladatokra és a pályaműre kapott pontszám összege határozta meg.

A két korcsoport (5-7. és 8-10. évfolyam) összetett versenyében az első három-három helyezést elért csapatot a Magyar Nemzeti Galéria egy napra vendégül látta, és elkészített pályaművükből animációt készíthettek.

Eredmények

Az összetett verseny győztesei

 

5-7. osztály

1. hely

Aba Sámuel Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 5. osztály Tini titánok csapat, Kazár

(Tanárok: Rózsási Beáta és Kun Péter)

2. hely

Balmazújvárosi Általános Iskola 6. osztály Heuréka csapatBalmazújváros

(Tanár: Tar Erzsébet)

3. hely

Horti Batthyány József Általános Iskola 6.b és 7. osztályok Múltidézők csapata, Hort

(Tanár: Kissné Kovacsik Éva)

 

8-10. osztály

1. hely

Berzsenyi Dániel Gimnázium 9.b osztály Trójai BÉKAfalók csapata, Budapest

(Tanár: Tézli Péter)

2. hely 

Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola 10.a osztály Szalamiszi vízimentők csapata, Budapest

(Tanárok: Ákos Endre és Nagy Miklós)

3. hely

Gyárvárosi Általános Iskola 8.a osztály Morcos Múzsák csapata, Győr

(Tanár: Horváth Ádám) 

 Tovább a verseny honlapjára >>

A beérkezett pályaművek >>

A győztes pályaművek
A mappákra kattintva megnyílnak a mappához tartozó csapat pályaművének fotói.

Bejelentkezés: