Archívum

'ÁTVÁLTOZÁSOK'

Pályázati felhívás

A budapesti Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye meghirdeti levelező pályázatát általános iskolák és középiskolák 5-7., illetve 8-10. évfolyamos osztályai, csoportjai, szakkörei számára. Csoportok és szakkörök jelentkezése esetén a csapat tagjainak azonos korosztályból kell kikerülniük (5-7., ill. 8-10.), és maximális létszámuk nem haladhatja meg a 30 főt.

A pályázat célja, hogy a résztvevő gyerekeket Ovidius római költő életén és művein keresztül megismertesse az Augustus kori Róma világával, illetve az antik mítoszok és tágabban egy történet ábrázolásának fő törvényszerűségeivel. A csapatoknak a pályázati időszak végére mozaikot kell készítniük, ami az argosi királylány, Ió történetét ábrázolja.

Az októbertől áprilisig tartó időtartam alatt a csapatok 4 feladatlap kitöltésére vállalkoznak. A megoldásra fordulónként legalább 3 hét áll a rendelkezésükre. Az első feladatlapot a jelentkező csoportok 2006. október 6-tól tölthetik le honlapunkról (www2.szepmuveszeti.hu/antik). A kitöltött feladatlapok beküldési határidejét az adott feladatlapon mindig feltüntetjük. A pályázatban szereplő határidők minden esetben a postabélyegző dátumát jelentik. A feladatlapokat két példányban kell visszaküldeni. A feladatlapokat fordulónként javítjuk, az egyik példányt visszaküldjük, míg a másik példány szintén kijavítva a Szépművészeti Múzeumban marad. Az utolsó feladatlap visszaküldésének határideje után több mint egy hónap áll rendelkezésre a mozaik postára adásának határidejéig.

A pályamű beküldésének határideje: 2007. április 04.

Az elkészítendő mozaik mérete ne legyen kisebb, mint 0,5x1m, illetve nagyobb, mint 1x1,5 méter. A csapatoknak a méretezést abban az esetben is követniük kell, ha a pályamű alapformájául nem téglalapot választanak. A mozaikszemek maximális mérete 1,5x1,5 cm-es négyzet, vagy ekkora alapterületű síkidom. A mozaik színe, alapanyaga, valamint darabjainak színe és anyaga szabadon választható. A pályaműveket korcsoportonként értékeljük. Az alapanyagok és a technika megválasztásánál kérjük, vegyék figyelembe, hogy a pályaművet sérülésmentesen kell eljuttatni a Szépművészeti Múzeumba.

Ókori és modern műalkotások közvetlen lemásolását nem fogadjuk el. Minden jelentkező csapat csak egy pályaművet küldhet. A feladatlapokat és a pályaműveket két, egymástól független zsűri bírálja el. A négy feladatlap helyes kitöltéséért járó pontok száma megegyezik a mozaikra adható maximális pontszámmal. A kijavított és visszaküldött feladatlapokon mindig feltüntetjük az elért pontszámot. A mozaik értékelése 2007. áprilisában történik meg; az eredményről a résztvevőket értesítjük. A győzteseket a tanév végén egy napra vendégül látjuk a Szépművészeti Múzeumban.

A Szépművészeti Múzeum fenntartja magának a jogot a beküldött pályaművek határozatlan idejű és teljes körű felhasználására.

A pályázatra jelentkezni lehet 2006. október 6-ig a 06-1-469-7262-es telefonszámon, a 06-1-469-7178-as faxszámon, a marathon@szepmuveszeti.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen, valamint levélben az alábbi címen: Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjtemény, 1146 Budapest Dózsa Gy. út 41. A borítékra kérjük, írják rá: 'Átváltozások'.

A jelentkezési lap és a feladatlapok az Antik Gyűjtemény honlapjáról (www2.szepmuveszeti.hu/antik), valamint a www2.szepmuveszeti.hu honlapról tölthetőek le.

Nevezési díj nincs.
Kérdéseikre szívesen válaszolunk a fenti címek és telefonszámok bármelyikén.

Eredményhirdetés

Bejelentkezés: