Tematikus osztályfoglalkozások a Szépművészeti Múzeumban felső tagozatosok és középiskolások számára

A foglalkozások célja, hogy az eredeti művek varázsa révén segítse a diákokat az iskolai tanulmányok elmélyítésében. A résztvevők a kiállításon játékos, interaktív, kiscsoportos és egyéni feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a klasszikus ókor jellegzetességeivel. A választott témához és a kiállításon megtekintett műtárgyakhoz kapcsolódóan a foglalkozások második felében kézműves alkotómunka folyik a műhelyben (fazekasság, szövés, festés, írótábla-készítés, beöltözés görög ruhákba - fotókompozíció készítése ).
A programot minden osztállyal külön egyeztetjük és az igények szerint állítjuk össze. Kérésre két vagy több alkalomra szóló tervet is készítünk.

  • Jelentkezés: 2018. október 31-től lehet regisztrálni telefonon vagy e-mailben (ld. Hasznos tudnivalók). 2018. november 20-tól tartunk foglalkozásokat, amelyhez előzetes egyeztetés szükséges
  • Időtartam: 3 óra.
  • Részvételi díj: 15 főig 18.000 Ft/csoport, 15 fő felett 20.000 Ft/csoport, valamint kedvezményes belépődíj a múzeumba (400 ft/diák).
  • Az osztályokat 15 fő felett két csoportra bontjuk: a fele csoport a műhelyben kezd, a másik fele a kiállításon, félidőben pedig csere történik.
  • A foglalkozásokon összesen legfeljebb 30 főt tudunk fogadni.

Választható témák:


Ókori görög mindennapi élet

Hogyan éltek a klasszikus kori Athén lakói? Mivel töltötték idejüket, milyen tárgyakat használtak? Hasonlóságokat keresünk mai használati tárgyainkkal, kitaláljuk, hogy mire volt jó egy-egy számunkra furcsának tűnő darab.

Alkotás: szövés, írótábla-készítés, ékszerkészítés vagy beöltözés görög ruhákba – fotókompozíció készítése (egy foglalkozáson a felsoroltak közül egy kreatív alkotótevékenység választható)

Mindennapi élet a római császárkorban

Hogyan éltek a rómaiak, mivel díszítették házaikat, milyen tárgyakat használtak? Milyen ékszereket viseltek? Hogyan szórakoztak? Megnézzük, minderről hogyan árulkodnak a kiállított műtárgyak.

Alkotás: szövés, írótábla-készítés vagy ékszerkészítés(egy foglalkozáson a felsoroltak közül egy kreatív alkotótevékenység választható) 

Osztályfoglalkozáson készült fotók


Bejelentkezés: