Archívum

'Pénelopé vászna'
Pályázati felhívás

A budapesti Szépművészeti Múzeum Antik Gyűteménye 4. alkalommal hirdeti meg levelező pályázatát általános- és középiskolák 5-6., illetve 7-9. évfolyamos osztályai, csoportjai, szakkörei számára.

A pályázat célja, hogy a résztvevő gyerekek játékos formában szerezzenek új ismereteket az archaikus görög világról. Az első négy fordulóban a csapatok feladatlapokat töltenek ki, majd egy ókori görög öltözéket kell elkészíteniük. A ruha megtervezéséhez szükséges ismereteket, a korszakra jellemző formákat, mintákat, ruhatípusokat a feladatlapok kitöltése során sajátítják el a gyerekek, az öltözék elkészítésében mindent a kreativitásukra bízunk. A feladatok megoldására körülbelül négy-négy hét áll rendelkezésre. A ruhák beküldésének határideje 2006. április 12.

A pályaműveket zsűri bírálja el. A pályázaton elért eredményt a feladatlapokra és a ruhára kapott pontszámok összege határozza meg. A győzteseket egy napra vendégül látja a Szépművészeti Múzeum.

Nevezési díj nincs.
Jelentkezni lehet 2005. október 6-ig:
06-1-469-7262-as telefonszámon,
06-1-469-7178-as fax-számon,
marathon@szepmuveszeti.hu Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen,
és levélben az alábbi címen:

Szépművészeti Múzeum
Antik Gyűjtemény
Budapest
Dózsa Gy. út 41.
1146

Eredményhirdetés

Korábbi pályázataink: 'A marathóni mozaik', 'Achilleus pajzsa', 'Az ismeretlen Egyiptom'

Letölthető dokumentumok

Bejelentkezés: