A Múzeumok Őszi Fesztiváljának keretében rendhagyó őszbúcsúztatót tartunk a Szépművészeti Múzeumban, színes programokkal.

Archívum


A teljes programajánlat megtekinthető itt.

ÓKORI TÉMÁJÚ PROGRAMAJÁNLATUNK RÉSZLETESEN

Megelevenedik az ókor

Az antik világ jellemző figuráinak bőrébe bújt színészek rendhagyó tárlatvezetése fiataloknak, felnőtteknek.

A program múzeumi belépőjeggyel látogatható.

Időpontok:

2011. október 1, valamint november 5. 10.30-11.00: Találkozás egy athéni rabszolganővel

2011. október 2, valamint november 6. 11.00-11:30: Találkozás egy athéni vázafestő-mesterrel.

A program az Egyesült Királyságban az örökségi helyszíneken sikerrel működő élő interpretáció módszerei alapján készül: az ókori karaktereket megelevenítő színészek a közönséget bevonva ismertetik meg a résztvevőkkel a klasszikus kori athéni életmódot, művészetet, a kiállított műtárgyak bemutatásán keresztül.

Ókori családi vetélkedő

A programra 8-12 éves gyerekeket és szüleiket várjuk. A résztvevők játékos feladatokat kapnak, ahol mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek rájuk szabott, speciális szerepe van. Az összes feladatot sikeresen teljesítő családok jutalmat kapnak.

A belépés a múzeumba és a programon való részvétel gyerekeknek és 18 év alatti személyeket kísérő legfeljebb két közeli hozzátartozónak ingyenes.

Időpont: 2011. október 15. 11.30-12.00

Ókori kvízjáték

A kvízjátékra 16 év feletti egyéni látogatókat várunk, akik egy külön erre az alkalomra összeállított, érdekes feladatokból álló kérdéssort tölthetnek ki. A megfelelő százalékban jó válaszokat adó résztvevők jutalomban részesülnek.

Időpont: 2011. október 15. 14.00-17.00

A belépés a múzeumba és a programon való részvétel 26 év alattiaknak ingyenes.

Bejelentkezés: