EredményhirdetésA Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye az idén immár tizenkettedik alkalommal hirdette meg levelező pályázatát az Éós program keretén belül. A 2013/2014-es tanév pályázatának címe „Az olymposi kaland” volt. A pályázat alkotóinak az volt a célja, hogy a résztvevő diákok a feladatokon keresztül jobban megismerjék a görög mítoszok olümposzi isteneihez kötődő történeteket, és ezen felül azt is, milyen sok szállal kötődik ez az ókori világ modern kori kultúránkhoz. A diákok egy napjainkban játszódó, képzeletbeli történet főszereplőjének kalandjain keresztül mélyültek el az ókori istenek és mítoszok világában.
A pályázatra általános és középiskolák 5-7. illetve 8-10. évfolyamos csapatai jelentkezhettek.
Az októbertől áprilisig tartó verseny végén a csapatoknak egy metopét kellett elkészíteniük a görög művészet stílusjegyeihez igazodva. A munkához szükséges alapvető ismeretek megszerzésében négy fordulón át, az év folyamán kiküldött feladatlapok nyújtottak segítséget.
A pályázatra 186 csapat jelentkezett az ország minden tájáról. Az új jelentkezők mellett ebben az évben is sok visszatérő csapatot köszönthettünk, és ami szintén nagy örömükre szolgált: idén is több határontúli csapat vett részt a pályázaton.
A jelentkezők közül 119 csapat töltötte ki mind a négy feladatlapot, 103 csapat pedig (mintegy 1000 diák) a pályamű elkészítésének óriási munkával járó feladatát is vállalta.
A feladatlapokat és a pályaműveket két, egymástól független zsűri bírálta el. A pályázat végeredményét a feladatokra és a pályaműre kapott pontszám összege határozta meg.
A két korcsoport (5-7. és 8-10. évfolyam) összetett versenyében az első három-három helyezést elért csapatot a Szépművészeti Múzeum egy napra vendégül látta, és pályaműveikből kamarakiállítást rendezett.
 

Eredmények

Az összetett verseny győztesei

 5-7. osztályosok korcsoportja

1. hely
 
Ramassetter Vince Testnevelési Általános Iskola, 6.b, 6.c osztályok Az istenek rabjai csapat, Sümeg
(tanár: Violáné Németh Andrea)
 
2. hely

 
Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola és Művészeti Iskola 5.b, 6.c, 7.b osztályok Bottyánosok csapat, Siófok
(tanárok: Hrivnák Pálné és Nagy Dóra)
 
 
3. hely

 
Óbudai Harrer Pál Általános Iskola 6. osztály Harrer II. csapat, Budapest
(tanár: Pozsgai Fruzsina)

 
8-10. osztályosok korcsoportja

1. hely

 
Kölcsey Ferenc Főgimnázium IX. osztály Kölcsey 1 csapat, Szatmárnémeti
(tanár: Ács-Muhi Csilla)
 
2. hely

 
Budai Nagy Antal Gimnázium 8.a, 9.a osztályok Titánok csapat, Budapest
(tanár: Asbolt Olivér)
 
3. hely

 
Kölcsey Ferenc Főgimnázium X. osztály Szamos légió csapat, Szatmárnémeti
(tanár: Ács-Muhi Csilla)
 

A TOVÁBBI PÁLYAMŰVEK >>

* Kérjük, ha az adatokban hibát talál, írja megEzt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. nekünk.

Pályázati kiírás


Bejelentkezés: